Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 296

Cursus schminken

Cursus schminken
Cursuscode: 296

Kinderen vinden het leuk om geschminkt te worden. Tijdens een kinderfeestje, met Carnaval, Halloween of gewoon zomaar. Het stimuleert de fantasie. Door de schmink hebben ze het gevoel bijvoorbeeld een eenhoorn, dinosaurus, vlinder, tijger of Spiderman te zijn.

Leuk dus voor je eigen kinderen of kleinkinderen, kinderen van familie of vrienden of als je werkt met kinderen.

Wil je een goede basis om te leren schminken, dan is dit een goede cursus.
Je leert en oefent de technieken die nodig zijn om een kind te kunnen schminken. We oefenen ook verschillende designs, zowel voor jongens als meisjes. Je leert verschillende lijntechnieken, zoals druppels, dun dik dun lijn en krullen en ook kleuren blenden met een spons. Verder werk je met splitcakes (een potje schmink waar verschillende kleuren bij elkaar zitten), dat is bijvoorbeeld handig voor een regenboogstreep. 
Behalve uitleg over de technieken krijg je ook uitleg over de materialen, schmink, penselen en sjablonen die je nodig hebt om te kunnen schminken. 

De cursus geeft je inspiratie en het is gezellig en leerzaam om in groepsverband te schminken. Na het afronden van de cursus weet je voldoende om zelf goed en mooi te kunnen schminken. Krijg je de vraag een tijger te schminken of een prinses? Geen probleem, met de juiste technieken en materialen red je het!

  • Geen basiskennis of ervaring nodig.
  • Er zijn oefenhoofden en oefenborden aanwezig om het schminken op te oefenen.
  • Tijdens de cursus zijn alle materialen voldoende aanwezig. De kosten van de materialen zijn opgenomen in de cursusprijs.
  • Uw coördinator is Rozemarijn Winkelman, tel. 06-39543197. 

Maandag 17 januari 2022
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 80,00
Mw. (Docent) Angelina van Kemenade

Tijdens de cursus is er voldoende materiaal aanwezig. De cursist kan daarna naar eigen keuze zelf materiaal aanschaffen.

19:00 - 21:00
Locatie: Stichting Gemeenschapshuis Den Tref Hapert (klik hier voor de adresgegevens)
(Docent) Angelina van Kemenade
(Docent) Angelina van Kemenade
Na het volgen van de kunstacademie in Den Bosch is ze blijven schilderen en tekenen. Door een schminkcursus was ze gegrepen door het schminkvirus en heeft ze van deze hobby haar beroep gemaakt. Naast kindergrime maakt Angelina ook bellypaints en bodypaints. In april 2019 behaalde ze de 1e prijs categorie facepaint bij een wedstrijd in Dongen, in augustus 2019 werd ze 1e met de bodypaint wedstrijd in Beveren, Belgie.