Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 290

Maak je eigen interieurplan

Maak je eigen interieurplan
Cursuscode: 290

Ben jij graag met je interieur bezig?
Een nieuwe kleur, nieuwe meubels, de accessoires veranderen? Maar loop je regelmatig vast omdat je er geen goede eenheid in kunt krijgen? Of wil je meer weten over het vak interieurontwerper / stylist / binnenhuisarchitect? Dan geeft deze cursus je een mooie start om hiermee aan de slag te gaan. 

Tijdens de cursus 'Maak je eigen interieurplan' volg je het pad van de stylist. Je start met het maken van een moodboard en plattegrond op schaal van de gekozen woonruimte. Daarna ga je lekker aan de slag om die ruimte sfeervol en functioneel in te richten naar jouw wensen. Je gaat je eigen woonwensen in beeld brengen, kleuren kiezen, meubels en accessoires om sfeer te scheppen en een lichtplan om theater te kunnen maken. Ga mee op pad om je eigen woonomgeving te creëren en leer hoe je materialen en vormen op elkaar af kunt stemmen.

In 7 lessen gaan we stap voor stap door het proces om een goed interieurplan te maken. Iedere les behandelt een onderdeel dat je daarna tijdens de les en thuis uit gaat werken. Houd rekening met een uurtje huiswerk. Bijv. het opmeten van de ruimte, beeldmateriaal zoeken, e.d.

In de les worden de plannen besproken in de groep, zodat je ook nog veel leert van het zoekproces van andere deelnemers. Aan het einde heb je een goed plan om uit te werken.

Ben jij digitaal ook handig, dan zijn programma’s als Floorplanner en Sketch–up een leuke aanvulling om jouw ideeën uit te werken. Let op: hier wordt niet echt les in gegeven, maar deze kun je wel gebruiken evenals Pinterest en Powerpoint.

  • Voor iedereen die graag een ruimte wil inrichten. Dat kan een woonruimte, werkruimte/kantoor of winkel zijn.
  • Je gaat naar huis met een eigen interieurplan dat uitgewerkt kan worden en dat resulteeert in daadwerkelijk een interieur-update. 
  • Je wordt een betere gesprekspartner en opdrachtgever voor de interieurontwerper, je leert mee te denken en je weet hoe het proces van vormgeving verloopt.
  • Zelf zorgen voor: tekenpapier A3 formaat, lineaal, potlood HB, plak, kleurpotloden, schaar, tijdschriften, eventueel laptop/ tablet

Coördinator is Ine Toussaint 06-21487599, secretaris@vu-dekempen.nl

interieurplan

Dinsdag 20 september 2022
7 lessen van 3 uur aanvangstijd 13:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 145,00
Mw. MHE (Ria) Bernards

Zelf meebrengen: tekenpapier A3 formaat, liniaal, potlood HB, plak, kleurpotloden, schaar, tijdschriften, eventueel laptop/ tablet.

13:00 - 16:00
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Cursus geannuleerd >
MHE (Ria) Bernards
MHE (Ria) Bernards
Ria heeft haar opleiding gevolgd tot 2e graads docent Textiele Werkvormen en Tekenen op de TeHaTex te Nijmegen. Al ruim 30 jaar geeft zij als breed georiënteerde docent les in diverse beeldende vakken zoals tekenen & schilderen, hoeden maken en modevak, kalligrafie-handletteren, vilten, kinderateliers en in latere jaren ook beeldhouwen. Als docent is zij werkzaam bij diverse culturele instellingen en gastdocent op enkele basisscholen. Naast haar docentschap is zij werkzaam als Hoedenmodist en Interieurontwerper.