Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 246

Handletteren - minicursus

Handletteren -  minicursus
Cursuscode: 246

Mooie kaarten schrijven of originele uitnodigingen maken? Ook al ben je niet supercreatief - met handletteren steelt iedereen de show. Iedereen kan het leren!

Voor wie niet weet wat het is: handletteren is een mengeling van tekenen en schrijven. Het lijkt een beetje op kalligrafie, maar bij handletteren teken je de letters en gebruik je andere materialen en technieken.
Handletteren is helemaal van deze tijd en je ziet het overal opduiken; teksten op winkelruiten, krijtborden, zelfgemaakte kaartjes of ingelijst aan de muur. 

Tijdens deze mini-cursus leer je alles over het maken van sierletters. Je gaat letters tekenen met potlood en fineliners. Ook maak je kleine illustraties ter decoratie zoals banners, bloemen en frames. Je kunt werken met verschillende letters en kleuren.

Natuurlijk word je begeleid door onze docent. Je krijgt genoeg tijd om te oefenen. Behalve dat je lekker bezig bent, is handletteren ook goed voor je motoriek en je concentratievermogen. En je werkt gezellig in een groep. 

Wat komt er aan bod in de lessen: 

• Wat is handletteren?
• Algemene informatie en materialenkennis 
• Onderdelen van een letter
• Monoline letters en varianten op deze letters met potlood 
• Lay-out en opmaak diverse letters - met potlood en fineliners 
• Gebruik van fineliners zwart/wit en in kleur 
• Spelen met vormen en versieringen zoals banners etc. 
•  Kennismaking met brushpennen/stiften 

  • Benodigde materialen: fineliners zwart - fineliners Micron of Stabilo - in verschillende diktes zoals: 0,1 - 0,3 - 0,5 en 0,8 mm - ruitjespapier -(oefen)papier - potlood HB of B - (kneed)gum - liniaal - kopieën.  Mogelijkheid om materialen via docente aan te schaffen in de les zoals bijvoorbeeld een setje van zes fineliners Pigma Micron zwart € 13,50 p/s - potlood HB = € 0,50 en kneedgum = € 1,50. 
  • De kosten voor ruitjes onderlegvel en kopieën van de docent zijn € 5 en niet in de cursusprijs inbegrepen. Je kunt deze kosten voldoen bij de docent tijdens de eerste les.
  • Voor vragen over inhoud en niveau kun je contact opnemen met de docent via sjan.knoops@hetnet.nl.

Coördinator is Anne Schutte  06 53315988. anneschuttevu@vu-dekempen.nl

Woensdag 18 januari 2023
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 55,00
Mw. (Sjan) Knoops
14:00 - 16:00
Locatie: MFA Hapert (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
(Sjan) Knoops
(Sjan) Knoops
Sjan Knoops is gediplomeerd professioneel kalligrafist. Zij kalligrafeert oorkondes, diploma’s op bestelling. Sinds 1997 geeft ze kalligrafieles en handletteren voor beginners en gevorderden. Sjan: Het is heerlijk om mooie dingen te maken, met daarbij als leidraad: volg je hart, het is de beste garantie voor fraai werk.