Cursuscode: 211B

Keramiek Atelier - donderdag 09.30 uur (voorjaar)

Cursuscode: 211B

Wil je creatief aan de slag? Ga dan aan het werk met het oermateriaal klei. Klei is een eerlijk, uitdagend en tegelijkertijd ontspannend materiaal.

Je gaat werken aan verschillende projecten tijdens deze cursus. De technieken van het werken met klei komen al doende aan bod. We denken daarbij aan het opbouwen met ringen, uithollen van massief materiaal of werken met mallen.

De docente begeleidt individueel en via groepsopdrachten. Er is genoeg inspiratie te vinden. Met demonstraties van de technieken worden de mogelijkheden per keer meer en meer duidelijk. Er is altijd hulp in de buurt. Wil je wat langer aan je opdrachten werken of zelf je eigen vorm vinden? Dat is geen probleem. De docente stemt met jou af wat je wensen en mogelijkheden zijn.

Klei geeft zoveel mogelijkheden dat het voor iedereen toegankelijk is. Of je nu van strak en modern houdt of een romantische geest hebt, het is een materiaal dat zich graag voegt naar de eigen wensen. Werken met klei is laagdrempelig en daagt in de loop van de tijd je steeds meer uit.  Het is  een echt oermateriaal om mee te werken zodat het voor velen rust geeft.

Er is ook veel aandacht voor de afwerking van je werkstuk en voor glazuurtechnieken. Het resultaat is dat je met een aantal prachtige objecten naar huis gaat.

• Deze cursus start zowel in het najaar als in het voorjaar.
  • Deze cursus is geschikt voor de beginnende en gevorderde hobbyist.
  • Klei is te koop bij de docent en (ca. € 7,50 per half pak) in de keramiekhandel. Let bij het kopen bij de keramiekhandel op de stooktemperatuur van de klei.
  • Glazuur is aanwezig en is bij de cursusprijs inbegrepen.
  • Gereedschappen zijn in beperkte hoeveelheid aanwezig. Ons advies is om het eerst uit te proberen in de les voor je het zelf aanschaft.
  • De eerste les is het belangrijk om werkplankjes (2 stuks 20 x 30 cm), kranten, plastic pedaalemmerzakjes, schilmesje en een afsluitbare emmer mee te nemen.

Coördinator is Anne Schutte 06-53315988, anne_schutte@hotmail.com

Donderdag 19 januari 2023
13 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. R (Rianne) Schaaf

Voor de eerste les aanschaffen: Plastic folie; pedaalemmerzakken; 1 vuilniszak van 60 liter; 1 uitwasbaar vaatdoekje; huishoudsponsjes-zo fijn mogelijk van structuur; 1 afsluitbare plastic doos-ongeveer 10 x 5 x 5 cm.

Verzamelen: oude kranten; oude betaalpasjes of plastic ledenpasjes; afsluitbare mayo-emmers-vraag frietkraam

Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
R (Rianne) Schaaf
Na de kunstacademie aan de Hogeschool te Tilburg heb ik de opleiding docent Beeldend Vormen in Utrecht gevolgd, Pedagogie en Psychologie te Nijmegen en daarna nog een volledige opleiding Keramiek in Arendonk. Al jaren geef ik les aan de Volksuniversiteit Best en wordt regelmatig ingehuurd als docent Beeldend Vormen voor Basis- en Voortgezet Onderwijs. Keramiek is steeds meer de basisvorm geworden van mijn vrije werk als Kunstenaar. Mijn werk is regelmatig in Nederland en België te bekijken. Al jaren werk ik samen met mijn man Paul Reeker om installaties te maken in multi-media objecten.