Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 210B

Keramiek Atelier (14 lessen)

Keramiek Atelier (14 lessen)
Cursuscode: 210B

In deze cursus ga je creatief aan de slag met klei. 
Werken met klei is uitdagend, inspirerend en ook ontspannend.
Het cursusjaar is opgedeeld in projecten. Bij elk project komt een specifieke techniek aan bod. Bijvoorbeeld modelboetseren, een vorm opbouwen met rollen klei, werken met een mal, massief werken en uithollen of ruimtelijk werken met platen. Je krijgt steeds een aantal voorbeelden gepresenteerd door de docent en de nodige achtergrondinformatie. Daarna ga je zelf aan het werk om je eigen vorm te vinden. Daarbij word je begeleid door de docent en heb je veel mogelijkheid om vragen te stellen en te overleggen.

Er is ook veel aandacht voor de afwerking van het project en voor glazuurtechnieken. Het resultaat is dat je met een aantal prachtige werkstukken naar huis gaat. Klei is te koop bij de docent. Het is ook verkrijgbaar in de keramiekhandel, maar let wel goed op de stooktemperatuur. Glazuur is aanwezig en bij de cursusprijs inbegrepen. Gereedschappen zijn in beperkte hoeveelheid aanwezig, het advies is eerst proberen voordat je het eventueel zelf aanschaft.

  • Deze cursus is geschikt voor de beginnende en gevorderde hobbyist. 
  • De contactpersoon voor deze cursus is Henriëtte Borgers, tel. 06-29 21 00 36.
Dinsdag 8 januari 2019
14 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 9:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 213,00
Mw. C. (Caroline.) Peeters
9:15 - 11:45
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adres gegevens)
C. (Caroline.) Peeters
C. (Caroline.) Peeters
Caroline Peeters werkt als zelfstandig kunstenaar/ondernemer in Eindhoven. Zij exposeert bij verschillende galeries en op kunst-en keramiekmarkten. Door haar werkervaring als architect en beeldend kunstenaar heeft ze veel technische kennis, ambachtelijke vaardigheden en beeldend vermogen. Maar vooral ook veel plezier in het (samen) maken. Caroline inspireert graag jong en oud om zelf te bedenken en te maken. De cursus die zij geeft bij de Volksuniversiteit is toegankelijk voor iedereen en biedt uitdaging op technisch en inhoudelijk vlak voor cursisten op elk niveau. Er is ook ruimte in het Keramiek Atelier voor eigen projecten.