Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 265

Workshop Glasfusing - kunst van glas

Workshop Glasfusing - kunst van glas
Cursuscode: 265

Maak je eigen kunstwerk van glas. 

Glasfusing is het versmelten van glas. Laat je verleiden door de mooiste glaskleuren en maak je eigen kunstwerk van glas.

In tien minuten heb je de basistechnieken van het glassnijden geleerd. Je leert glas snijden, knippen, breken en je eigen gefused glaswerkstuk maken. Van de gesneden en gebroken glasstukjes maak je je eigen compositie. In de glasoven worden de losse delen door de hitte van bijna 800 graden aan elkaar versmolten.

Tijdens de workshop werk je met Oceanside glas. De docente geeft je tips, adviezen en inspiratie. De materialen waarmee je gaat werken zijn in het atelier aanwezig. Aan het einde van de workshop zorgt de docente dat het werkstuk in de glasoven tot één geheel wordt gesmolten. Het glas is dan mooi afgerond. Dat geeft een verrassend ‘aaibaar’ effect. Dat verwacht je niet van glas. Na een dag afkoelen kan het glaswerkstuk worden opgehaald.

Deze workshop is geschikt voor iedereen. Ook als je al eens eerder een workshop Glasfusing hebt gevolgd kun je meedoen. De docente geeft je deskundige begeleiding op ieder niveau.

  • Je werkt met Oceanside COE 96 glas, speciaal voor glasfusing.
  • De kosten voor het glas en het versmelten in de glasoven bedragen ca. € 30 en zijn niet in de cursuskosten opgenomen. Je kunt deze kosten in de workshop bij de docent afrekenen.
  • De docent zorgt voor de materialen en de gereedschappen. Het is niet mogelijk om met zelf meegebracht glas te werken omdat de uitzettingscoëfficiënt van ieder glas anders is. Samenvoegen van verschillende glassoorten geeft spanning in het glas, met breuk als gevolg.

Coördinator is Ine Toussaint 06-21487599, secretaris@vu-dekempen.nl

Maandag 26 september 2022
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 24,00 Betaling in 0 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. (Tessa) Groos
19:00 - 22:00
Locatie: Lente Glasatelier (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
(Tessa) Groos
(Tessa) Groos
Ik was helemaal geïnspireerd na het volgen van een workshop glasfusing. Nu heb ik een eigen atelier en geef ik workshops. Ik vind het leuk om mee te denken over een ontwerp, maar krijg ook inspiratie door mijn cursisten. "Creatief zijn is mijn passie, iets bedenken en dan maken met gekleurd glas, daar kan ik voorlopig mee vooruit".