Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 260

Fotografie voor beginners

Fotografie voor beginners
Cursuscode: 260

Je hebt een mooie camera maar gebruikt alleen de automatische instellingen om foto’s te maken. Dat is zonde. Haal meer uit je camera zodat je belangrijke momenten veel beter in beeld worden gebracht.

In deze cursus worden de basisprincipes van de camera behandeld. Het maakt niet uit of je een spiegelreflex-, een systeemcamera of een high-end compactcamera hebt. Je leert meer over de sluitertijd en diafragma en andere technische aspecten van de camera. Denk daarbij aan ISO-instelling, handmatig instellen, scherpstellen en lenzen. Maar naast de theorie komt ook de creatieve kant van fotograferen aan bod. Hoe maak je een mooie compositie? Hoe ga je om met licht?

Natuurlijk is er veel ruimte voor de praktijk. Door middel van opdrachten in en buiten de les (huiswerk) leer je anders naar de wereld om je heen kijken. Je ziet verschillende perspectieven en leert andere composities te zien. Je krijgt heel veel tips en trucs om je foto’s nog mooier te maken.

Het vastleggen van alle mooie momenten wordt veel beter en creatiever. Je foto’s worden interessanter en professioneler. Deze cursus is geschikt voor iedereen. Je hebt geen speciale voorkennis nodig.

Je brengt mee:

  • Camera: spiegelreflex-, systeem- of high-end compactcamera die de mogelijkheid heeft om sluitertijd, diafragma en ISO zelf in te stellen.
  • USB-stick

Let op: er is 2 keer een praktijkles op zaterdagochtend i.p.v. donderdagavond. Deze data worden in gezamenlijk overleg bepaald, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Coördinator is Ida Lauwers 06-31969450.

Donderdag 22 september 2022
12 lessen van 2 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 187,50
Mw. (Mariet) Wielders

Meebrengen:
Een camera, spiegelreflex, systeem of een z.g. high-end compact camera. In ieder geval moeten sluitertijd en diafragma handmatig ingesteld kunnen worden.

20:00 - 22:00
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Cursus geannuleerd >
(Mariet) Wielders
(Mariet) Wielders
Mariet Wielders brengt haar passie voor fotografie graag over op anderen. Voor het geven van cursussen heeft zij aan de Fotovakschool haar certificaat gehaald. Samen met de ervaring uit haar eigen praktijk is dat een goeie bagage om met enthousiaste amateurs aan de slag te gaan. Ze geeft al ruim 10 jaar les en blijft het leuk vinden om met nieuwe mensen te ontdekken hoe leuk fotografie is. Naast het lesgeven fotografeert zij in opdracht en maakt ze vrij werk waarmee ze regelmatig exposeert. Voor vragen over het instapniveau kan contact opgenomen worden met de docent: mariet@m3w.nl.