Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 241

Workshop Edelsmeden

Workshop Edelsmeden
Cursuscode: 241

Ook als je denkt dat je niet zo creatief bent, heb je met deze cursus een mooi eindresultaat!

Maak je eigen bandring
In deze workshop edelsmeden maak je je eigen zilveren ring. Je start met het ontwerpen van een bandring en gaat vervolgens aan de slag om de ring daadwerkelijk te maken. Je wordt hierbij natuurlijk geholpen door onze ervaren docente.

Inspiratie
Je kunt zelf plaatjes of voorbeelden meenemen. De docent kijkt dan met je mee hoe je tot een goed eindresultaat kunt komen. Ook de docent zorgt voor ideeën en voorbeelden. De ring wordt gemaakt uit een plat stripje zilver van 6 milimeter breed en wordt door jezelf op maat gemaakt. Als je een smallere ring wilt dan is dat mogelijk door vijlen of zagen. Zo ga je aan het einde van de dag met een mooie handgesmede ring naar huis!

 • De workshop is geschikt voor beginners, je leert de basistechnieken van het zilversmeden.
 • Stenen en kralen kunnen we in deze workshop niet toepassen vanwege de tijd en moeilijkheidsgraad.
 • Materiaalkosten zijn 20,- euro en zijn niet in de cursusprijs opgenomen. De docent brengt de materialen mee. Deze kun je contant met haar afrekenen.

  Coördinator is Ine Toussaint 06-21487599

 • Vrijdag 31 maart 2023
  1 workshop van 5 uur aanvangstijd 9:00
  Prijs: € 44,00
  Mw. Benthe Tolbert-Hendrikx

  Afhankelijk van de zilverprijs betaalt u ongeveer 20 euro aan de docent. Graag contant meebrengen want het wordt afgerekend tijdens de workshop.

  9:00 - 14:00
  Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
  Benthe Tolbert-Hendrikx
  Benthe Tolbert-Hendrikx
  Benthe Tolbert heeft de opleiding tot goudsmid in Schoonhoven afgerond en heeft 10 jaar een edelsmederij met winkel gerund in Eersel. Inmiddels is zij al 13 jaar goudsmid en geeft ze al meer dan 10 jaar les aan de Volksuniversiteit.