Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 222

Beeldhouwen met speksteen - voorjaar

Beeldhouwen met speksteen - voorjaar
Cursuscode: 222

https://admin.mijnvolksuniversiteit.nl/uploads/medias/media_18837.jpg

Van een ruwe steen tot een persoonlijk beeldje.
Om tot dat beeld te komen krijg je begeleiding van onze ervaren docent. De spektsteen is een natuurlijk materiaal dat afgewerkt een prachtige uitstraling heeft. Succes verzekerd.

Speksteen is een zachte steensoort die je gemakkelijk kunt bewerken. Je hoeft hiervoor niet sterk te zijn. 
Het kan zijn dat de vorm van de steen je direct inspireert en je al snel ziet u wat voor beeld je wilt maken. Een andere keer heb je de vorm al in uw hoofd en zoek je de juiste steen erbij. Het is altijd weer een nieuwe ontdekking. Het resultaat kan een herkenbare vorm zijn, realistisch of eenvoudig. Een abstracte vorm is ook mogelijk.

In de cursus verkennen we de mogelijkheden van de steen. Naar welke vorm wil je toewerken en hoe doe je dat? Je leert omgaan met de steen en met de gereedschappen. In de les bekijken we voorbeelden uit de kunstgeschiedenis en ook elkaars werk, om van te leren en voor inspiratie.

Resultaat van de cursus is een persoonlijk beeldje, zelf gemaakt, om thuis of bij iemand anders een mooie plek te geven. En behalve dat je aan het einde een mooi beeld hebt, heb je ook genoten van ontspannen, creatieve en gezellige avonden. Werken met speksteen geeft rust in het hoofd. Bij de start komen we eerst even tot rust na een drukke dag om daarna fris aan de slag te kunnen gaan met het bewerken van de steen. Ontspannen aan de slag met hoofd, hart en handen, je creativiteit en fantasie. 

  • De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden.
  • De docent brengt een aantal stenen mee naar de eerste les waarvan je er een kunt uitzoeken. De prijs van de steen hangt af van de grootte en ligt rond € 12 / € 15. Je mag ook zelf een steen meebrengen. Houdt er rekening mee: hoe groter de steen, hoe meer tijd je nodig zult hebben.
  • Voor de cursus heb je een keukenhanddoek nodig. We werken namelijk op een natte doek zodat je zomin mogelijk last hebt van stof. Je hoeft geen gereedschap aan te schaffen. Wanneer je vijlen en/of gutsen heeft, neem ze dan zeker mee. 
  • De contactpersoon voor deze cursus is Henriëtte Borgers, tel. 06-29 21 00 36.  
  • Voor vragen over het instapniveau kan contact opgenomen worden met de docent: antoinettedonkersdekkers@kpnmail.nl

 

Dinsdag 14 april 2020
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 71,00
Mw. (Docent) Antoinette Donkers-Dekker
19:30 - 21:30
Locatie: Atelier Mostheuvel 12, Wintelre (klik hier voor de adresgegevens)
(Docent) Antoinette Donkers-Dekker
(Docent) Antoinette Donkers-Dekker
Antoinette Donkers is beeldend kunstenaar, docent en coach. Zij is geschoold aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Sinds 2014 heeft zij haar atelier in Wintelre waar ze werkt en les geeft. Zij maakt vrij werk, maar ook kunst in opdracht. "Ik zag een engel in het marmer en houwde tot ik hem bevrijdde". Citaat van Michelangelo Buonarroti (1475 - 1564). Voor vragen over het instapniveau kan contact opgenomen worden met de docent: antoinettedonkersdekkers@kpnmail.nl.