Beeldhouwen met speksteen - 7 lessen

n 7 lessen van 2 uur verwerkt u een ruwe steen tot een beeld.
Om tot dat beeld te komen krijgt u begeleiding van onze ervaren docent.

Speksteen is een zachte steensoort die u gemakkelijk kunt bewerken. U hoeft hiervoor niet sterk te zijn.
Het kan zijn dat de vorm van de steen u direct inspireert en u al snel ziet u wat voor beeld u wilt maken. Een andere keer heeft u de vorm al in uw hoofd en zoekt u de juiste steen erbij. Het is altijd weer een nieuwe ontdekking. Het resultaat kan een herkenbare vorm zijn, realistisch of eenvoudig. Een abstracte vorm is ook mogelijk.

In de cursus verkennen we de mogelijkheden van de steen. Naar welke vorm wilt u toewerken en hoe doet u dat? U leert omgaan met de steen en met de gereedschappen. In de les bekijken we voorbeelden uit de kunstgeschiedenis en ook elkaars werk, om van te leren en voor inspiratie.

Resultaat van de cursus is een persoonlijk beeldje, door uzelf gemaakt, om thuis of bij iemand anders een mooie plek te geven. En behalve dat u aan het einde een mooi beeld heeft, heeft u ook genoten van 7 ontspannen, creatieve en gezellige avonden. Bij de start komen we eerst even tot rust na een drukke dag om daarna fris aan de slag te kunnen gaan met het bewerken van de steen. Ontspannen aan de slag met hoofd, hart en handen, uw creativiteit en fantasie.

• De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden.
  • De docent brengt een aantal stenen mee naar de eerste les waarvan u er een kunt uitzoeken. De prijs van de steen hangt af van de grootte en ligt rond € 12 / € 15. U mag ook zelf een steen meebrengen. Houdt er rekening mee: hoe groter de steen, hoe meer tijd u nodig zult hebben.
  • Voor de cursus heeft u een keukenhanddoek nodig. We werken namelijk op een natte doek zodat u zomin mogelijk last heeft van stof. U hoeft geen gereedschap aan te schaffen. Wanneer u vijlen en/of gutsen heeft, neemt u ze dan zeker mee.
  • De contactpersoon voor deze cursus is Henriëtte Borgers, tel. 06-29 21 00 36.

Dinsdag 8 januari 2019
    7 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
    Mw. A. (Antoinette ) Donkers-Dekker
    Locatie: Atelier Mostheuvel 12, Wintelre (klik hier voor de adres gegevens)
    A. (Antoinette ) Donkers-Dekker
    Antoinette Donkers is beeldend kunstenaar, docent en coach. Zij is geschoold aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Sinds 2014 heeft zij haar atelier in Wintelre waar ze werkt en les geeft. Zij maakt vrij werk, maar ook kunst in opdracht. "Ik zag een engel in het marmer en houwde tot ik hem bevrijdde". Citaat van Michelangelo Buonarroti (1475 - 1564).