Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 506

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga
Cursuscode: 506

Ben je op zoek naar een goede voorbereiding voor je bevalling? Zwangerschapsyoga geeft je rust, ontspanning en balans. De lessen bieden jou niet alleen ondersteuning tijdens de zwangerschap, maar ook word je voorbereid op de geboorte van je baby en het herstel erna. Met deze wekelijkse lessen geef je alle aandacht aan je body, mind & baby.

Meditatie
De les begint met een korte meditatie waarin je de aandacht bij jezelf en de ademhaling brengt. Op deze manier maak je bewust contact met jezelf en je kindje. 

Zwangerschapsyoga houdingen
Daarna maak je je lichaam los met yogahoudingen speciaal voor de zwangerschap. De houdingen maken je soepel en bereiden je lichaam voor op de bevalling. Ook verlichten ze zwangerschapsklachten zoals vocht vasthouden en rugklachten. Alle houdingen helpen je om spanning fysiek los te laten.

Ademhalingsoefeningen

Een rustige ademhaling is je grootste houvast tijdens de weeën. Je leert ademtechnieken om de weeën gemakkelijker op te vangen. En je leert technieken om je ademhaling optimaal te gebruiken tijdens de persfase. Door een bewuste ademhaling zul je minder pijn ervaren tijdens de bevalling en je leert om te gaan met stress en angst.

Meditatie
De les eindigt met met een korte ontspanningsoefening. De focus die ontstaat tijdens de ontspanning is erg belangrijk voor je bevalling om het gevoel van pijn, te laten voor wat het is. Je leert je aandacht te verleggen naar je ademhaling of focuspunten te gebruiken die je meer ontspanning geven.

Partnerles
Wil jij dat je partner net zo goed is voorbereid op de bevalling als jij? Om de 6 tot 8 weken kan jouw partner deelnemen aan de les met jou, want een kindje krijgen doe je (meestal) samen. Jouw partner leert hoe hij/zij jou zo goed mogelijk kan begeleiden tijdens de bevalling en daarna.

Vragen
Aan het einde van de les en ook tijdens de lessen is er ruimte voor jouw vragen en aandacht voor jouw persoonlijke verhaal. Daarnaast is het natuurlijk leuk om andere mama's in spé te ontmoeten.

  • Starten kan op ieder moment van de zwangerschap
  • Zorg voor gemakkelijk zittende kleding waar je fijn in kan bewegen
  • Neem een yogamatje mee, 2 grote kussens, 2 dekentjes en een flesje water

Coördinator is is Ida Lauwers 06-31969450

Zwangerschapsyoga

Woensdag 5 oktober 2022
5 lessen van 1 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 50,00
Mw. (Christiane) Gathmann
19:00 - 20:00
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Cursus geannuleerd >
(Christiane) Gathmann
(Christiane) Gathmann
Christiane heeft een door de VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland) erkende yogaopleiding van 4 jaar afgerond. Daarna is ze zich altijd blijven bijscholen op het gebied van yoga en meditatie.