Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 509

Basic Pilates

Basic Pilates
Cursuscode: 509

Pilates is een fysieke en mentale conditietraining die je kracht, flexibiliteit, evenwicht en coördinatie verbetert. Het neemt ook stress weg en je concentratie en je algemene gezondheid verbeteren.

Dankzij Pilates wordt je volledige lichaam sterker, stabieler en leniger, krijg je een betere houding en worden typische rug-, schouder- en nekklachten aangepakt. Er wordt ook gewerkt op ademhaling en concentratie waardoor stress vermindert en je je beter voelt en er beter uit ziet.

Pilates bestaat uit een reeks van vaste opeenvolgende oefeningen die worden beoefend op een mat. In deze oefeningen trainen we alle spiergroepen en werken we op het correct bewegen vanuit de “Core” of “Powerhouse” zoals dit in Pilates wordt benoemd. Dit omvat de buik, lage rug en bekken.

In deze mat work-out wordt een basis gelegd. In de 8 weekse cursus leer je de klassieke serie basisoefeningen waarin een juiste lichaamshouding en ademhaling centraal staan. De les is voor iedereen toegankelijk, of je nu beginner bent of juist een sporter die zijn prestaties wil verbeteren. 

  • Je hoeft niets mee te nemen naar de les, er wordt gezorgd voor de nodige materialen zoals kleine balletjes, Pilatesrollen, Pilatesringen, banden, kussens en matten.
  • De lessen zijn geschikt voor iedereen, voor elke leeftijd, niveau of lichamelijke gesteldheid. Van beginners tot sportfanaten.

Coördinator is Ida Lauwers 06-31969450

pilates

Maandag 12 september 2022
8 lessen van 0 uur en 50 min aanvangstijd 9:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 62,50
Mw. (Hanny) van der Schaaf - van der Looij
9:00 - 09:50
Locatie: Pilates Premium Place (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
(Hanny) van der Schaaf - van der Looij
(Hanny) van der Schaaf - van der Looij
Zo’n 6 jaar geleden zocht ik een andere manier van sporten; ik was gewend om vooral conditioneel bezig te zijn. Ik was toe aan iets anders, vond dat in Pilates en kwam bij Pilates Premium Place terecht. Na een aantal jaren ben ik nog steeds enthousiast over deze combinatie van kracht, soepelheid en coördinatie. Ik ben, naast mijn werk in het basisonderwijs, direct gestart met de basisopleiding Klassiek Pilates en heb ontdekt dat het geven van Pilates heel mooi bij mij past. Ik begeleid persoonlijk zodat je ervaart hoe Pilates bedoelt is volgens de Founder “Joseph Pilates”. We nemen elke stap/oefening zorgvuldig door zodat je elke beweging in een juiste lichaamshouding, core aanspanning en ademhaling kunt uitvoeren. Dit geeft je kracht, flexibiliteit, meer mobiliteit en een overal heerlijk gevoel in je lijf en Mind. Zie je graag in mijn Starter Basic Pilates les.